Jos Lemmens - Veltkamp & Pol - Accountants en Belastingadviseurs

‘Veltkamp & Pol voldoen aan mijn ideale profiel van een accountant: proactief, transparant en laagdrempelig‘

Huisarts Jos Lemmens is aangesloten bij huisartsenpraktijk De Fenix in Zwolle. Samen met twee andere huisartsen vormt hij een maatschap. De huisartsenpraktijk is onderdeel van Gezondheidscentrum De Fenix, dat in Zwolle het centraleadres is voor alle zorgvragen van bewoners in de regio. Het speerpunt is de onderlinge samenwerking: niet alleen tussen huisartsen, maar ook onder andere fysiotherapeuten, een diëtist, een podotherapeut en haptonomen. Ook een apotheek is onderdeel van het gezondheidscentrum. Naast goed afgestemde gezondheidszorg is het centrum bezoekersvriendelijk dankzij goede bereikbaarheid per fiets, auto en openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Jos Lemmens zelf zal het centrum als huisarts verlaten: hij gaat binnenkort van zijn pensioen genieten.

De oude situatie

Vóórdat huisarts Jos Lemmens onderdeel werd van een maatschap, had hij een uitstekende accountant. Die hielp hem de maatschap op te bouwen, en gaf onder meer goede belastingadviezen. Maar toen de maatschap eenmaal was gevormd, kwam er behoefte aan een scheiding tussen de puur zakelijke kant (de maatschap) en zijn eigen praktijk en privézaken. Om belangenverstrengeling te voorkomen, wilde hij voor beide kanten een andere accountant

De oplossing

Bij toeval vond Jos accountantskantoor Veltkamp & Pol. Wat hem direct aansprak was dat het geen groot accountantskantoor was. Die zijn volgens Jos te duur, en je hebt geen idee wat ze precies voor je doen. Veltkamp & Pol werkt transparant, geeft proactief belastingadvies en denkt mee over financiële beslissingen die voor de positie binnen de maatschap en privé van belang voor hem zijn. Dankzij de persoonlijke benadering van Veltkamp & Pol en de transparante werkwijze is Jos inmiddels al 15 jaar klant

De voordelen

  • Persoonlijke werkwijze: Veltkamp & Pol ként Jos en zijn situatie - Proactief fiscaal advies, zowel zakelijk als privé
  • Transparante werkwijze: Jos weet precies wat Veltkamp & Pol voor hem doet en waarom
  • Betrouwbare verwerking van de cijfers: belastingaangiftes en jaarrekeningen
  • Gemakkelijk en direct benaderbaar voor overleg
Zo’n 32 jaar geleden besloot huisarts Jos Lemmens een maatschap op te richten met enkele collega’s. Voor zijn belastingzaken had hij een uitstekende accountant. In eerste instantie zette hij die accountant ook in voor de maatschap. Maar hij vond het verwarrend: is de accountant nu bezig met het maatschap-belang, of het privé-belang van Jos of een ander maatschaplid? Om belangenverstrengeling te voorkomen, ging Jos op zoek naar een andere accountant voor zijn eigen praktijk en privézaken.

‘Binnen een maatschap moet je privé en zakelijk gescheiden houden’

“Ook voor mezelf wilde ik een accountant die specifiek advies gaf over voor wat voor mij het beste was, zonder daarbij ook de belangen van de maatschap te behartigen”, aldus Jos. “Binnen een maatschap zou je dat altijd moeten doen om verwarring van belangen te voorkomen.” Jos had duidelijk voor ogen waar zijn eigen accountant aan moest voldoen: “Een persoonlijke, laagdrempelige benadering, transparante werkwijze en proactieve opstelling als het gaat om het geven van adviezen.” Dat betekende dat de grote accountantskantoren direct afvielen: “Die zijn ten eerste vaak veel te duur, terwijl je geen idee hebt wat ze voor je doen. Die zijn allesbehalve transparant, en veel minder persoonlijk.”


Bij toeval, via een bevriende collega, hoorde Jos van Veltkamp & Pol: “Het werd me snel duidelijk dat zij voldeden aan mijn ideale profiel van een accountant, en ik ging met hen in zee.” Inmiddels is het 15 jaar later, gaat Jos bijna met pensioen, en is hij nog steeds klant bij Veltkamp & Pol.

‘Veltkamp & Pol is heel benaderbaar, ik kan altijd bij ze binnenlopen of bellen’

Belangrijk voor elk accountantskantoor, klein én groot, is natuurlijk allereerst dat ze de cijfers op een betrouwbare manier verwerken. “Ik houd zelf keurig chronologisch en systematisch mijn eigen administratie bij. Daar ben ik heel gestructureerd in. Maar verder heb ik een hekel aan financiële zaken. De verwerking van de cijfers in belastingaangiften en jaarrekeningen laat ik heel graag aan Veltkamp & Pol over.” En dat doen ze jaar in jaar uit uitstekend: “Het is een fijn gevoel dat ik dat in handen kan leggen van een partij die ik vertrouw.” Eén keer per jaar bespreekt Jos zijn jaarcijfers met Veltkamp & Pol, sterk geënt op wat privé voor hem van belang is: “Ze geven niet alleen antwoord op mijn vragen, maar geven ook ongevraagd advies. ‘Heb je weleens hieraan gedacht? Is dat niet relevant voor je?’ Veel meer dan alleen ‘hier zijn je cijfers’, dus. En dat waardeer ik. Daardoor kan ik goede keuzes maken, bijvoorbeeld over onroerend goed dat ik bezit, over de aanschaf van een auto én zaken van mijn echtgenote.”


Jos roemt in dat kader ook de laagdrempeligheid van Veltkamp & Pol: “Ze zijn ontzettend gemakkelijk benaderbaar, ik kan bij ze binnenlopen of bellen. Ik word altijd persoonlijk te woord gestaan, ze kénnen mij en zijn op de hoogte van wat bij mij speelt. Dat is mij heel veel waard.”


 

‘Al 15 jaar zorgt Veltkamp & Pol ervoor dat ik de goede keuzes kan maken op financieel gebied’

Jos verwacht van zijn accountant dat hij hem helpt keuzes te maken. Iets waaraan Veltkamp & Pol altijd heeft voldaan. “Ook nu mijn pensionering nadert, heb ik behoefte aan duidelijkheid zodat ik keuzes kan maken. Dankzij hen weet ik waar ik rekening mee moet houden. Ik heb met hen ook besproken of vervroegd met pensioen gaan mogelijk en haalbaar was. De voordelen en nadelen maakten ze helder en inzichtelijk. Het maakte het maken van een keuze een stuk makkelijker.

Jos heeft altijd mensen om zich heen verzameld die hem kunnen adviseren op gebieden waar hij zelf niet genoeg verstand van heeft. “Ook toen ik ging verbouwen zocht ik naar de juiste specialisten. In het geval van mijn financiële zaken heb ik zeker de juiste gevonden. Alle vragen die ik de afgelopen 15 jaar had op dat gebied zijn beantwoord door Veltkamp & Pol, alle keuzes die ik moest maken werden daardoor vergemakkelijkt. Ze hebben ruimschoots voldaan aan al mijn verwachtingen.”

Feiten

Naam organisatie: Jos Lemmens, onderdeel van huisartsenpraktijk De Fenix
Organisatievorm: Maatschap
Aantal Medewerkers: 3
Dienst: Doktersadvies 
Branche: Gezondheidszorg

Veltkamp & Pol - Accountants en Belastingadviseurs
Veltkamp & Pol - Accountants en Belastingadviseurs