Toyota Ramaker - Veltkamp & Pol - Accountants en Belastingadviseurs

Johan Ramaker Toyota HattemToyota Ramaker is een echt familiebedrijf. Grootvader Joop begon in 1937 met fietsen en motorfietsen en later ging hij over op auto’s. Dat werd een succes en in 1967 werd hij officieel Toyotadealer, toen nog een onbekend merk. Vader Teunis werkte al vanaf zijn 14e fulltime in de zaak en nam het bedrijf in 1974 van zijn opa over. En ook de huidige eigenaar, Johan Ramaker, werkt al van jongs af aan in het familiebedrijf.

 

 

Oude situatie

Toyota Ramaker deed ooit zaken met een ander boekhoudkantoor, dat ook erg goed beviel. Helaas stopte de vaste boekhouder, omdat het bedrijf werd overgenomen. Met het bedrijf zelf was er niet echt een band en de hele organisatie veranderde ook nog eens. De Ramakers werken liever met mensen die ze kennen en vertrouwen. Daarom gingen ze op zoek naar een nieuwe boekhouder.

Oplossing

De oude buurjongen van vader Teun Ramaker, Egbert Veltkamp, begon in die tijd net voor zichzelf. Voor Teun was het dus logisch om met Egbert verder te gaan. Ze zijn van dezelfde generatie, kenden elkaar al ongeveer hun hele leven en ze fietsten ook nog eens samen. Toyota Ramaker was een van de eerste klanten, alweer meer dan 25 jaar geleden. Inmiddels heeft Egberts zoon Gerbrand het bedrijf overgenomen, dus ook dat bedrijf is van vader op zoon overgegaan. Elina Pol volgde Bert Zomer op, de andere eigenaar van het kantoor. Maar de samenwerking tussen Toyota Ramaker en Veltkamp & Pol bleef bestaan.

Voordelen

  • Vast aanspreekpunt
  • Zeer secuur werk
  • Snel en duidelijk antwoord op vragen
  • Ze denken met je mee
  • Kennis van zaken

Toyota Ramaker Hattem

Johan Ramaker, eigenaar van Toyota Ramaker in Hattem, nam het bedrijf in 2006 over van zijn vader. Voor hem is vooral vertrouwen belangrijk in de samenwerking met zijn boekhouder, Elina Pol. ‘Ik ben erg tevreden over de dienstverlening van Veltkamp en Pol. Wij hebben vooral contact met Elina Pol, zij is ons vaste aanspreekpunt. Alles gaat in overleg, dat is heel prettig. Als ik een vraag heb, dan bel ik op en krijg ik meteen een antwoord. En als ze het niet weet, dan zoekt ze het meteen uit. Die snelheid is voor ons belangrijk, omdat de verkoop van een auto ervan kan afhangen.’

‘Het klopt altijd tot achter de komma’

Veltkamp & Pol kent onze praktijk heel goed. Ze leven zich echt in mijn bedrijf en mijn klanten in. Vaak geven ze advies aan onze klanten, maar dan via mij. Ik moet mijn klanten tenslotte een goed verhaal kunnen vertellen en daarin ondersteunt Elina Pol mij. Zij helpt me als het ware om de klant te informeren.

Wij verkopen namelijk ook auto’s aan ondernemers en die hebben nog wel eens fiscale vragen. Zelf zijn ze over het algemeen niet zo goed thuis in de belastingregels en dan adviseer ik de klant over wat de mogelijkheden zijn. Bij specifieke vragen bel ik direct met Veltkamp & Pol voor informatie. Elina Pol geeft altijd razendsnel antwoord en die antwoorden kloppen altijd. Ik kan mijn klanten ook meteen antwoord geven, zodat die klant het verhaal dan weer kan checken bij zijn eigen boekhouder. Zelf denk ik dat ik professioneler overkom, omdat ik laat zien dat ik weet wat de regels voor ondernemers zijn en ik denk dat ik daardoor beter auto’s kan verkopen.

We kunnen volledig op ze vertrouwen, want ze zijn enorm secuur. Je hoeft er nooit achteraan als ze iets hebben uitgerekend, want het klopt altijd tot achter de komma. Veltkamp & Pol helpt me niet alleen met fiscaal advies, maar zij doen ook de salarisadministratie voor ons. En dat doen ze erg goed. Ze nemen me veel werk uit handen, zodat ik niet te veel tijd kwijt ben aan dit soort dingen. Als ik bijvoorbeeld iemand aanneem, dan hoef ik alleen maar eventjes te bellen en dan is het geregeld.

En ze hebben ons een paar keer echt uit de brand geholpen. Ria van Veltkamp & Pol weet alles van ons boekhoudsysteem, dus die valt in als onze administrateur ziek is. Een aantal jaren geleden deed mijn zus de administratie en die ging met zwangerschapsverlof. Dat heeft Ria toen opgevangen. En Ria heeft ook wel eens een dag in de week bijgesprongen. We hoeven haar helemaal niet in te werken, ze pakt het moeiteloos op. Dat is super.

Toyota Ramaker Hattem

Veltkamp & Pol helpt me mijn duurzame doelen te bereiken’

Verder helpt Veltkamp & Pol me mijn duurzame doelen te bereiken. Net als het merk Toyota, vind ik het heel belangrijk om duurzaam te ondernemen. De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd om ons bedrijf te laten voldoen aan de hoogste normen. Zo hebben we een heel moderne werkplaats en een duurzaam gebouw. Er zit een warmtebron in de grond, waardoor we de kachel minder hoeven gebruiken. Verder hebben we in het hele pand alleen maar led-verlichting en zijn we nu bezig met glasvezel voor internet en telefoons. Ik vind het mooi om nieuwe technieken te gebruiken en ik denk dat het uiteindelijk ook kosten bespaart.

Veltkamp & Pol begeleiden ons bij onze subsidieaanvragen voor duurzaam ondernemen. Bij elke investering checken we of ik nog iets terug kan krijgen, omdat de overheid vaak subsidies verstrekt voor dit soort innovaties.

‘We zijn echt partners van elkaar’

Mijn motto is: als ik iets doe, dan doe ik dat om de zaak nog beter te maken. Ik hou niet van vernieuwen om het vernieuwen, maar alleen van daadwerkelijk verbeteren. Dat geldt eigenlijk voor alles, dus ook voor onze boekhouder. Maar de dienstverlening van onze boekhouder kan gewoon niet beter.

Wat ik ook mooi vind aan onze samenwerking is dat we echt partners van elkaar zijn. Zij denken met ons mee. En het leuke is, dat zij ook klant van ons zijn. Zij kopen hun auto’s bij ons en laten ze door ons onderhouden. Dat geldt voor de partners Veltkamp & Pol zelf, maar ook voor sommige van hun werknemers. Zij komen bij ons binnen en andersom is dat ook zo. Ik rijd er gewoon naartoe, de deur gaat open en ze staan me te woord. Echt een open bedrijf, net zoals wij dat hebben.

‘Fiscaal hebben ze alles goed voor ons geregeld’

Voorbeelden van uitdagingen waar Veltkamp & Pol ons bij hebben geholpen zijn allereerst de nieuwbouw van ons pand in 2003 en daarna de bedrijfsovername in 2006. Toen nam ik het bedrijf helemaal over van mijn vader. Veltkamp & Pol hebben toen alles tot de bodem uitgezocht. De waarde van het bedrijf is bepaald en vervolgens hebben zij het fiscaal zo goed mogelijk geregeld.

Een andere uitdaging speelde in 2009, toen Toyota uiteindelijk besloot dat ze minder verkooppunten wilden hebben. In deze regio wilden ze naar één dealer. Daar is uiteindelijk een constructie uit voortgevloeid waar zowel Toyota Nederland als Ramaker Hattem zeer tevreden over zijn. We hebben toen meteen doorgepakt en Elina Pol een nieuwe bedrijfsconstructie laten maken voor het pensioen, het beheer en het automobielbedrijf. Elina heeft het allemaal goed voor ons geregeld.

Feiten

  • Naam organisatie: Toyota Ramaker
  • Branche: Automotive
  • Aantal medewerkers: 9
  • Website: www.toyota-hattem.nl
Veltkamp & Pol - Accountants en Belastingadviseurs
Veltkamp & Pol - Accountants en Belastingadviseurs