Huisarts Jos Lemmens

Huisarts Jos Lemmens

‘Veltkamp & Pol voldoen aan mijn ideale profiel van een accountant: betrouwbaar, proactief en laagdrempelig‘

Huisarts Jos Lemmens, inmiddels gepensioneerd, was aangesloten bij huisartsenpraktijk De Fenix in Zwolle. Samen met twee andere huisartsen vormde hij een maatschap. De huisartsenpraktijk is onderdeel van Gezondheidscentrum De Fenix, dat in Zwolle het centraleadres is voor alle zorgvragen van bewoners in de regio.

De oude situatie

Vóórdat huisarts Jos Lemmens onderdeel werd van een maatschap, had hij een uitstekende accountant. Die hielp hem de maatschap op te bouwen, en gaf onder meer goede belastingadviezen. Maar toen de maatschap eenmaal was gevormd, kwam er behoefte aan een scheiding tussen de puur zakelijke kant (de maatschap) en zijn eigen praktijk en privézaken. Om belangenverstrengeling te voorkomen, wilde hij voor beide kanten een andere accountant

De oplossing

Jos kwam in contact met Veltkamp & Pol accountants & belastingadviseurs. Wat hem direct aansprak was de omvang en tariefstelling van het kantoor: niet te groot en ook niet te duur. Ook de persoonlijke benadering en de transparante uitleg van de werkzaamheden gaf hem een betrouwbaar gevoel. Inmiddels is Jos al 20 jaar klant bij Veltkamp & Pol.

Betrouwbaar, proactief en laagdrempelig

Belangrijk voor elk accountantskantoor, klein én groot, is natuurlijk allereerst dat ze de cijfers op een betrouwbare manier verwerken. “Ik houd zelf keurig chronologisch en systematisch mijn eigen administratie bij. Maar verder heb ik een hekel aan financiële zaken. De verwerking van de cijfers in belastingaangiften en jaarrekeningen laat ik heel graag aan Veltkamp & Pol over. En dat doen ze jaar in jaar uit uitstekend. Het is een fijn gevoel dat ik dat in handen kan leggen van een partij die ik vertrouw," aldus Jos.
Eén keer per jaar bespreekt Jos zijn jaarcijfers met Veltkamp & Pol, sterk geënt op wat privé voor hem van belang is: “Ze geven niet alleen antwoord op mijn vragen, maar geven ook ongevraagd advies. Heb je weleens hieraan gedacht? Is dat niet relevant voor je? Veel meer dan alleen: hier zijn je cijfers, dus. En dat waardeer ik. Daardoor kan ik goede keuzes maken, bijvoorbeeld over onroerend goed dat ik bezit, over de aanschaf van een auto en overige zaken.”

Jos roemt in dat kader ook de laagdrempeligheid van Veltkamp & Pol: “Ze zijn ontzettend gemakkelijk benaderbaar, ik kan bij ze binnenlopen of bellen. Ik word altijd persoonlijk te woord gestaan, ze kénnen mij en zijn op de hoogte van wat er bij mij speelt. Dat is mij heel veel waard.”